Άνοδο στις πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ στην Ελλάδα!

Στα υπόλοιπα κράτη-μέλη το ποσοστό ανόδου κυμάνθηκε σε 268% με το 1 στα 6 καινούρια αυτοκίνητα να κινείται με ρεύμα.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σχεδόν ένα στα έξι επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ηλεκτρικό (16,5%) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Οι επιδοτήσεις που δίνουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών για να τονώσουν τη ζήτηση, μετά την άνευ προηγουμένου επίδραση του κορωνοϊού στις πωλήσεις αυτοκινήτων, φαίνεται ότι είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Συνολικά το 2020 , τα plug-in υβριδικά οχήματα αποτέλεσαν το 11,9% των συνολικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, από 5,7% το 2019. Τα ηλεκτρικά οχήματα σημείωσαν παρόμοια αύξηση της ζήτησης πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 10,5% όλων των νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων στο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με ένα μερίδιο αγοράς 3,0% το προηγούμενο έτος. Αν και η συνολική πτώση στις πωλήσεις ξεπέρασε τα 3 εκατ. μονάδες τα οποία αφορούσαν μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αποδείχθηκε ότι εκείνα και πάλι κυριάρχησαν καταλαμβάνοντας το 75,5% του συνόλου των πωλήσεων το 2020.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>