Blog

Αγορές-Πωλήσεις-Ανταλλαγές αυτοκινήτων

Με δύναμη από το ρελαντί & αυθεντικό fun to drive χαρακτήρα!

Κομμένο και ραμμένο στα δεδομένα της ραγδαία αναπτυσσόμενης κατηγορίας των μικρών crossover, το Ford Puma συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με ήπια υβριδικά σύνολα 125 & 155 ίππων ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το σκληροπυρηνικό ST των 200 ίππων. Εμείς εδώ δοκιμάζουμε την γαργαλιστική έκδοση με τα 155 άλογα και το ST-Line X πακέτο. Πως τα καταφέρνει;
Πιο εντυπωσιακό
Η ούτως ή άλλως δυναμική παρουσία του Ford Puma, τονίζεται ακόμα περισσότερο στα ST-Line & ST-Line X πακέτα με τις σπορτίφ λεπτόμερειες, τα φιμέ τζάμια (στην ST-Line X) και τους στάνταρ τροχούς αλουμινίου 17 και 18 ιντσών αντίστοιχα. Μάλιστα το μήκος έχει αυξηθεί κατά 21 χλστ., κάτι το οποίο δύσκολα παρατηρείς σε αντίθεση με τους τονισμένους αεραγωγούς, τους αγριεμένους προφυλακτήρες, τα πλαινά μαρσπιέ και την απόληξη της εξάτμισης. Για όλα αυτά, συν τα 155 άλογα φυσικά, ο αγοραστής θα κληθεί πληρώσει 25.632 [...]

Μπορεί τον τελευταίο καιρό η λέξη υβριδικό να ακούγεται διαρκώς ως χαρακτηριστικό των μοντέλων, ωστόσο πρωτοστάτης σε όλη αυτή την τάση είναι η Toyota, η οποία από το 1997 (με το Prius) εξελίσσει την δική της τεχνολογία υβριδικών οχημάτων, με την ονομασία Hybrid Synergy Drive (HSD).

Μια τεχνολογία που προσφέρει στην ελληνική αγορά εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον βρίσκεται στην τέταρτη γενιά της. Κύριος εκφραστής της είναι το Yaris, το δημοφιλέστερο μοντέλο την τελευταία δεκαετία και αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής στη μάχη των πωλήσεων. Φυσικά η υβριδική τεχνολογία της Toyota συναντάται όλα τα σημαντικότερα μοντέλα της γκάμας της, όπως το C-HR και η Corolla, αλλά το Yaris ήταν το πρώτο μοντέλο που την έκανε γνωστή στον Έλληνα καταναλωτή και αυτή που πρωταγωνιστεί στην νέα τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μικρού.

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των CO2, η Toyota υιοθέτησε το παράλληλο υβριδικό σύστημα με το όχημα να διαθέτει δύο πηγές ενέργειας. ¶λλωστε η λέξη [...]

επερχόμενη Spectre. Πολλά από τα πρωτότυπα του ηλεκτρικού υπερπολυτελούς μοντέλου πραγματοποίησαν δοκιμασίες σε πολικές θερμοκρασίες, αφού το θερμόμετρο στη συγκεκριμένη περιοχή κάνει βουτιά στους -40 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι μηχανικοί της μάρκας δοκιμάζουν τα οχήματα σε ανώμαλες επιφάνειες.

Η μπαταρία βοηθά στην ηχομόνωση
Μάλιστα η μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα κατά τη διάρκεια δοκιμών. Μαζί τους ωστόσο απελευθέρωσε και κάποια πιο ουσιώδη στοιχεία. Για παράδειγμα είπε ότι η μπαταρία ζυγίζει 700 κιλά και εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Εκτός από την παροχή ενέργειας στους ηλεκτρικούς κινητήρες, η μπαταρία είναι ένα συστατικό των προσπαθειών που καταβάλλει η Rolls-Royce για να κρατήσει ήσυχη την καμπίνα. Συγκεκριμένα αναφέρει πως τεχνικά λειτουργεί ως υλικό που αποσβένει τον ήχο ακυρώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους και τους θορύβους του δρόμου. Αυτό επιτεύχθηκε με την τοποθέτηση των καναλιών καλωδίωσης μεταξύ του δαπέδου του αυτοκινήτου και του επάνω μέρους της μπαταρίας.

Μήκος 5,18 μέτρα
Όπως οι Ghost, Phantom και Cullinan, [...]

nu
Electric
Ιδού τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν με επιδότηση
Αναστάσης Γαλάνης (ag@newsauto.gr)
08/08/2021 08:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mobility 2021: Όλα είναι ρεύμα – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Citroen e-C4 C-Cross: Μηδενικοί ρύποι, απόλαυση στο maximum

Citroen e-C4 C-Cross: Επαναπροσδιορίζει την ηλεκτροκίνηση
Με την ηλεκτροκίνηση να επελαύνει, η λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι αυτή τη στιγμή τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς.

Όσους πολέμιους και αν αριθμεί, η ηλεκτροκίνηση σύντομα θα αναδειχθεί στην κυρίαρχη αυτοκινητική πραγματικότητα. Πώς, αλλιώς εξηγείται η τάση των κατασκευαστών να διευρύνουν ακατάπαυστα την γκάμα τους με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ταυτόχρονα να αποσύρονται από την εξέλιξη θερμικών κινητήρων;

Μοναδική εκκρεμότητα προτού ηγεμονεύσουν είναι η επέκταση του δικτύου υποδομών φόρτισης, αλλά και η άμβλυνση του τιμολογιακού χάσματος που τα χωρίζει με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα, diesel και βενζίνης. Προτού, ωστόσο, ισοσκελιστούν οι τιμές, παρέχεται [...]

Η Renault επιβεβαίωσε ότι το EV θα περάσει στην παραγωγή κάποια στιγμή το 2022. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η εμφάνιση του 5 EV στην έκθεση του Μονάχου επέτρεψε σε πολλούς να ρίξουν μια άλλη ματιά στο concept.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, το πρωτότυπο Renault 5 εμφανίστηκε μαζί με το πρωτότυπο. Γιορτάζοντας 50 χρόνια από το R5 με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, στην έκθεση ήταν ένα πορτοκαλί TL, ένα μαύρο Le Car και ένα TX σε χρώμα σαμπάνιας.

Είναι προφανές ότι το νέο αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο σε κάθε διάσταση, αλλά δείχνει επίσης την ομοιότητα στη γλώσσα σχεδιασμού με το αρχικό εικονικό σχήμα, του πρώτου μοντέλου.

Το 5 EV θα είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Renault «Renaulution» (Ρενεπανάσταση), η οποία περιλαμβάνει επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025.

Το πρώτο από αυτά, το Renault Mégane E-Tech παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Η έκδοση παραγωγής του Mégane E-Tech διαθέτει δύο διαμορφώσεις [...]

Το να πάρει κάποιος την απόφαση για να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι κάτι εύκολο σήμερα. Παρά την ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τα ολοένα και περισσότερα μοντέλα που υπάρχουν, αλλά και των πολλών διαφορετικών κινήτρων που δίνουν παγκοσμίως οι χώρες στους πολίτες τους, υπάρχουν ακόμα πολλά «αγκάθια» που εμποδίζουν τους ανθρώπους να κάνουν δικό τους ένα ηλεκτρικό.

Στο πλαίσιο αυτό μία παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ernst & Young (EY), θέλησε να δει τις θετικές και τις αρνητικές σκέψεις που υπάρχουν στους κατοίκους 13 διαφορετικών χωρών αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 9.000 ανθρώπων ενώ οι χώρες που συμμετείχαν ήταν οι ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Γερμανία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία και Νότιος Κορέα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το 49% δήλωσε πως θα αγόραζε ηλεκτρικό αυτοκίνητο για περιβαλλοντικούς λόγους, ωστόσο στον αντίποδα το 50% εξέφρασε τις ανησυχίες του για το κόστος ιδιοκτησίας, τη στιγμή που το [...]

Από Autotriti

Το Toyota RAV4 στην 5η του γενιά εκσυγχρονίστηκε για να είναι «σύμφωνο» με τις νέες επιταγές της κατηγορίας των D-SUV και αυτό μεταφράζεται σε έναν γενικότερα πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μη συμβαδίσει με την εξέλιξη της αυτοκίνησης, που θέλει τον ηλεκτρισμό να παίζει όλο και πιο ενεργό ρόλο στα δρώμενα. Πόσο μάλλον όταν η Toyota εξελίσσει εδώ και δεκαετίες υβριδικά συστήματα κίνησης. Έτσι λοιπόν μετά την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, το RAV4 στην 5η του γενιά αποκτά και plug-in υβριδική έκδοση, ένα σύνολο που καταφέρνει δύο πρωτιές μέσα στην γκάμα της φίρμας που υπάρχει στην ελληνική αγορά. Με συνολική ισχύ 306 ίππων είναι το ισχυρότερο μοντέλο και παράλληλα το πιο οικονομικό, με την κατανάλωσή του να ανακοινώνεται στο 1,0 λτ./100 χλμ. Πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη θα το διαπιστώσουμε στις επόμενες γραμμές.

Το RAV4 είναι επιβλητικό εξΆ ορισμού. Ο συνδυασμός του τετραγωνισμένου αμαξώματος με τις μεγάλες διαστάσεις δεν [...]

Από Autotriti

Με την Mustang Mach-E η Ford κάνει τη διαφορά προσφέροντας ένα σύνολο που μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις στα ηλεκτρικά μέσω της ταυτότητάς του, της οδηγοκεντρικής του προσέγγισης και της αυτονομίας. Ένα εντυπωσιακό σε αισθητική, τεχνολογία και πρακτικότητα αυτοκίνητο που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια των pony car που μας έρχονται αρχικά στο νου και βάζει το θρύλο Mustang σε μια νέα εποχή, ίσως αποτελώντας και ένα μελλοντικό future classic. Σε κάθε περίπτωση, το εντυπωσιακό είναι πως συνδυάζεται η ιστορία της Mustang με το μέλλον της αυτοκίνησης, σε ένα νέο σώμα (βλ. SUV) και νιώθοντας πάντα αυτήν την ιδιαίτερη αύρα παντού…

Κοστίζει από 57.587 στην δικίνητη έκδοση με τη βασική μπαταρία και φτάνει έως τα 68.712 ευρώ στην 4κίνητη έκδοση που δοκιμάζουμε.
Κοστίζει από 57.587 στην δικίνητη έκδοση με τη βασική μπαταρία και φτάνει έως τα 68.712 ευρώ στην 4κίνητη έκδοση που δοκιμάζουμε.

Επίσης, το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως κανένα [...]

Η ανάλυση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο και η χρήση ενός ειδικά εξελιγμένου λογισμικού μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της αγοράς τους στο μέλλον.

Τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα μείνουν «πίσω» στις πωλήσεις έναντι των ηλεκτρικών από το 2033 στις κυριότερες αγορές.

Η Ernst & Young έχει αναπτύξει ένα λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση και βάσει αυτού, προκύπτει πως το 2033 θα είναι η χρονιά που οι πωλήσεις ηλεκτρικών παγκοσμίως θα ξεπεράσουν αυτές των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η EY, είχε ξεκινήσει ως εταιρεία ελέγχων και επιθεωρήσεων αλλά τώρα επιχειρεί να κάνει και προβλέψεις σε επιχειρηματικούς κλάδους όπως είναι η αυτοκινητοβιομηχανία. Η EY λοιπόν, εξέλιξε το Mobility Lens Forecaster, ένα εργαλείο πρόβλεψης που χρησιμοποιεί και τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει ακρίβεια στις προβλέψεις του.

Σύμφωνα με αυτό, τα EV θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τις «συμβατικές» προτάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών με τους κινητήρες [...]

Με κομψή εμφάνιση, premium εσωτερικό, προηγμένες τεχνολογίες, προσιτή τιμή και χαμηλό κόστος χρήσης, το Peugeot e-2008 προβάλλει ως μια κορυφαία επιλογή.

Με την αύρα του Ελληνικού “Car of the Year 2021” και… του πρωταθλητή στην κατηγορία των SUV (ανεξαρτήτως κατηγορίας), το 2008 είναι κορυφαίο στην καθημερινή χρήση. Αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για την ηλεκτρική παραλλαγή του δημοφιλούς B-SUV, e-2008, η οποία διατηρεί ανόθευτα όλα τα προσόντα των συμβατικών εκδόσεων, την ίδια ώρα που είναι απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων, παρέχει αθόρυβες μετακινήσεις και ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες.

Το e-2008 μαζί με τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα αδερφάκια του, e-208 και 3008 Hybrid (PHEV) είναι το μοντέλο που εισάγει δυναμικά τη γαλλική μάρκα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, και μας προσφέρει μια πρώτη γεύση για όσα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον. Η εμφάνιση του προσδίδει κύρος και αισθητική υπεροχή, ενώ το σύγχρονο οπλοστάσιό του υπόσχεται μηδενικές εκπομπές ρύπων, χαμηλά λειτουργικά έξοδα και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Το Peugeot e-2008 κινείται από έναν [...]