Έρευνα Πώς να ξοδέψεις 122.500 δολάρια σε εξτρα

Μόνο το mini bar στα πίσω καθίσματα της Rolls Royce Ghost για την απαραίτητη σαμπάνια των «υψηλών» προσκεκλημένων, θα σας κοστίζει 18.500 δολάρια και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Στον κόσμο των «γήινων» αυτοκινήτων, ακόμη και των σούπερ πολυτελών, συνηθίζεται να προσφέρεται κατάλογος με προαιρετικό εξοπλισμό, όπου ο εκάστοτε πελάτης είναι σε θέση να προσθέσει ότι έξτρα θεωρεί ότι θα του χρειαστεί. Είτε αφορά τη διευκόλυνσή του κατά την οδήγηση, είτε αφορά επιπλέον πολυτέλεια, είτε αυξημένη άνεση.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε (εντάξει όχι ακριβώς), έστω να παίρνει το αυτί μας, για πάμπολλες έξτρα πανάκριβες επιλογές που πολλές φορές κοστίζουν δυσθεώρητα υψηλά ποσά, για τους περισσότερους από εμάς. Όμως η περίπτωση της Rolls Royce Ghost ξεφεύγει σε σχέση με οτιδήποτε άλλο και μας πάει σε άλλο επίπεδο.

Ένα πορτοφόλι με το λογότυπο RR χρεώνεται 1.040 δολάρια, ενώ μία ομπρέλα που τοποθετείται στα πίσω καθίσματα και πιθανότατα θα μείνει για πάντα στο σελοφάν της (αχρησιμοποίητη), 1.600 δολάρια. Κάποιες διακοσμητικές ραφές στο ταμπλό χρεώνονται 850 δολάρια.

Με 31.125 δολάρια αποκτάτε δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα, οθόνες στα πίσω καθίσματα για τους επιβάτες, καλύτερης ποιότητας πατάκια, κρυφούς φωτισμούς και φωτιζόμενη μάσκα. Την μάσκα την συστήνουμε, θα αναγνωρίζετε αμέσως που έχετε παρκάρει το αυτοκίνητο σας μέσα στο σκοτάδι της παραλίας, που έχετε πάει για να θαυμάσετε τα αστέρια.

Τώρα αν κάνει ψύχρα ή θέλετε να θαυμάσετε και το φεγγάρι που αχνοφαίνεται μέσα από την καμπίνα, θα πρέπει να δαπανήσετε άλλα 8.000 δολάρια για την πανοραμική οροφή. Όσο αφορά τον έξτρα εξοπλισμό για το εξωτερικό, η βαφή στο «Premier Silver» κοστίζει 12.275 δολάρια, ενώ οι χρωμιομένες εξατμίσεις διατίθενται έναντι 5.375 δολαρίων.

Αν επιλέξετε τη τετραθέσια διάταξη καθισμάτων στην πίσω σειρά για να αποκτήσετε το mini bar, που πάντα ονειρευόσασταν, θα πρέπει να υπολογίσετε 18.500 δολάρια, χωρίς το ουίσκι ή την σαμπάνια. Στο κάτω μέρος της κονσόλας αποθηκεύονται τα κρυστάλλινα ποτήρια με το μονόγραμμα της εταιρείας, ενώ το πάνω μέρος λειτουργεί ως ψυγείο.

Το ρολόι στο ταμπλό έχει 6.200 δολάρια, τα τραπεζάκια τύπου πικνίκ στα πίσω καθίσματα 5.325 δολάρια, τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια άλλα 2.625 δολάρια και το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα 10.575 δολάρια. Χίλια δολάρια από εδώ, δέκα χιλιάδες δολάρια από εκεί, η συνολική τιμή μπορεί να ξεπεράσει τα 460.350 δολάρια.

Μερικά χρόνια πριν κυκλοφορούσε μια φήμη ότι κάποιος ξόδεψε 800.000 δολάρια συνολικά για μία Phantom, επειδή θεωρούσε ότι το 8 είναι τυχερός αριθμός. Και κάποιοι δεν πείθονταν. Να, όμως που η Rolls Royce, μπορεί να σας βοηθήσει, αν όχι τα 800.000 δολάρια, τουλάχιστον να φτάσετε τα 460.000 δολάρια. Ξεκινήστε με την… ομπρέλα

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>