Αγγλία: Περισσότεροι οι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά από τα βενζινάδικα

Είναι πλέον επίσημο: Για πρώτη φορά σε μια χώρα, οι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπερνούν σε αριθμό τα βενζινάδικα.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στην Αγγλία υπάρχουν 8.400 βενζινάδικα, 900 λιγότερα από τους 9.300 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το 1992 που υπήρχαν 18.000 βενζινάδικα στην Αγγλία, αυτή τη στιγμή έχουν παραμείνει λιγότερα από τα μισά, με πτωτική μάλιστα τάση.

Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα ανοίγουν στη χώρα 2 νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τους 9.300 σταθμούς φόρτισης οι 1.600 είναι ταχυφορτιστές, οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Στην Ευρώπη από την άλλη, τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται με αντίστοιχα γοργούς ρυθμούς, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 100.000 σταθμούς μέχρι τα τέλη του έτους.

Μέχρι το 2025 και με τα ηλεκτρικά να μπαίνουν συνεχώς στη ζωή μας, αναμένεται ότι θα χρειάζονται πάνω από 2.000.000 σταθμοί φόρτισης σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο για να καλυφθεί η ζήτηση.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>