Αναδυόμενοι Φορτιστές Ηλεκτρικών Στη Βρετανία

Η Τrojan Energy θα δοκιμάσει στη Βρετανία σταθμούς φόρτισης που αναδύονται από το έδαφος στα πεζοδρόμια, δίπλα από θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Suburface Technology for Electric Pathways (STEP) προβλέπει 200 ​​σταθμούς φόρτισης εγκατεστημένους στους δήμους Brent και Camden του Λονδίνου.

Το συνολικό κόστος για το συγκεκριμένο έργο θα φτάσει τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ, που θα προκύψουν από συγχρηματοδότηση ίδιων πόρων και της Innovate UK. Κάθε κυλινδρικός σταθμός φόρτισης τοποθετείται μέσα στο έδαφος κα οι οδηγοί που θέλουν να τον ενεργοποιήσουν για να αναδυθεί από το έδαφος και να τον χρησιμοποιήσουν, κάνοντας χρήση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Σύμφωνα με την Trojan Energy, οι σταθμοί μπορούν να είναι έως 22 kW και οι προδιαγραφές του συστήματος επιτρέπουν την ταυτόχρονη λειτουργία έως και 18 σταθμών στην ίδια γραμμή.

Η Trojan Energy ισχυρίζεται επίσης ότι οι σταθμοί φόρτισης είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν και την «αντίστροφη» λειτουργία, βάσει της οποίας τα αυτοκίνητα μπορούν να «επιστρέψουν» την ενέργεια στο δίκτυο ηλεκρτισμού– κάτι που ωστόσο, ως τεχνολογία δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανένα σύγχρονο ηλεκτρικό ή plug in υβριδικό αυτοκίνητο ακόμα. Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης συνδυάζονται με το αστικό τοπίο και η Trojan Energy είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα προκειμένου να μην υπάρχουν κι άλλα αντικείμενα τοποθετημένα στο δρόμο ή στα πεζοδρόμια. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα –ίσως και μέχρι το καλοκαίρι του 2021– θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την πιλοτική λειτουργία των αναδυόμενων από το έδαφος φορτιστών.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>