Αξίζει να αγοράσεις το νέο ηλεκτρικό smart;

Αναδημοσίευση από πρώτο θέμα

Προφανώς σε όσους έχουν χρήματα και για ένα δεύτερο αυτοκίνητο και θέλουν να μετακινούνται μέσα στην πόλη χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Απο την άλλη μάλλον σε κατοίκους εκτός Ελλάδας, αφού η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιδοτεί (με μείωση φόρων) ούτε 1€ για τα ηλεκτρικά-πράσινα αυτοκίνητα.

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό smart, η αυτονομία των 160 km αρκεί μόνο για τις καθημερινές μετακινήσεις , καθώς είναι οριακή (ιδιαίτερα όταν ζεις σε μεγαλούπολη )ακόμη και για μια κοντινή εκδρομή. Από εκεί και πέρα σε πιάνει το… άγχος.

Βέβαια θέλει… κότσια για να πας μία μεγάλη εκδρομή με ένα smart, ανεξαρτήτου καυσίμου, αφού το αυτοκίνητο δε κατασκευάστηκε για αυτό… Ανησυχία πάντως δεν υπάρχει για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία του νέου smart, ενώ και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φέρουν την εγγύηση της Daimler (μέσω της θυγατρικής Deutsche Accumotive).

Ο ηλεκτροκινητήρας των 81 ίππων είναι κοινός και για τρία ηλεκτρικά smart, όπως και η τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 130 km/h, προκειμένου να μην μειώνεται η αυτονομία

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>