Βρετανία: Έκρηξη 378% Στις Πωλήσεις Ηλεκτροκίνητων ΙΧ

Οι Βρετανοί καταναλωτές απορρίπτουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα τα οποία σημείωσαν νέα πτώση 12% τον Αύγουστο.

Πτώση 1,6 σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Βρετανία τον Αύγουστο με την ζήτηση στα πετρελαιοκίνητα τα καταγράφει νέα μείωση ωστόσο οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέγραψε άνοδο-ρεκόρ 378% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων.

«Ο Αύγουστος είναι συνήθως ο πιο ήσυχος μήνας για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων, οπότε η τεράστια άνοδο που κατέγραψαν τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Mike Hawes.

Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων οχημάτων υποχώρησαν 12% τον Αύγουστο, καταλαμβάνοντας το 26,4% της αγοράς, ενώ οι βενζινοκινητήρες σημείωσαν άνοδο 1% καταλαμβάνοντας το 63,8% του συνόλου των πωλήσεων. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα καταλαμβάνουν το 3,4% της αγοράς.

Οι επιδόσεις ανά μάρκα

Οι εταιρείες Porsche, Audi, Volvo και Toyota φαίνεται ότι ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της Βρετανικής αγοράς αυτοκινήτου τον Αύγουστο ενώ αντίθετα οι Honda, Land Rover, BMW και Jaguar κατέγραψαν πτώση τον περασμένο μήνα.

Οι πωλήσεις της VW που βρέθηκε στην 1η θέση της αγοράς σημείωσαν οριακή άνοδο 0,7% ενώ η Ford που βρέθηκε στην 2η θέση κατέγραψε πτώση 3,9%. Η Audi βρέθηκε στην 3η θέση καταγράφοντας άνοδο 20% την οποία ακολουθεί η Mercedes-Benz με άνοδο 3,5%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Vauxhall η οποία ωστόσο σημείωσε πτώση 4%.

Η μεγάλη έκπληξη στις πωλήσεις του Αυγούστου ήρθε από την Porsche η οποία σημαίωσε άνοδο 86% και ακολουθεί η Volvo με 20% και η Toyota με 16%.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις στη Βρετανία καταγράφουν πτώση 3,3% και ανέρχονται σε 1,51 εκατ. οχήματα.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>