Ηλεκτρικό Skoda Citigo: Sold out Στην Τσεχία

Μεγάλη επιτυχία για την αγορά της Τσεχίας αποτελεί η προπώληση ολόκληρης της παραγωγής για το Skoda Citigo e iV. Το εργοστάσιο έχει ήδη κλείσει την παραγωγή του 2020 και οι ιθύνοντες, περιμένουν οδηγίες για τις παραγγελίες του 2021.

Σε αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης θα πρέπει να στραφούν οι αντιπρόσωποι της Skoda στην Τσεχία αν οι πελάτες τους ζητήσουν ένα ηλεκτρικό Citigo. «Ολόκληρη η παραγωγή των δύο χιλιάδων τεμαχίων για το 2020, για την δημοκρατία της Τσεχίας έχει ήδη εξαντληθεί», δήλωσε ο Lubos Vlcek, Managing Director της Skoda Auto για την Τσεχία, σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούν να κατασκευαστούν περισσότερα αυτοκίνητα επειδή υπάρχει έλλειψη μπαταριών και το Citigo e iV θα είναι διαθέσιμο, πιθανόν, από την επόμενη χρονιά.

Ο Vlcek μίλησε όμως και για την επιτυχία (στην αγορά της πατρίδας του) των πωλήσεων της plug-in υβριδικής έκδοσης του Skoda Superb. «Επί του παρόντος, περίπου ένα στα έξι Superb είναι plug-in hybrid και η επιτυχία του οφείλετε στο ότι μπορεί να κινηθεί για δεκάδες χιλιόμετρα καθαρά με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda Citigo e iV
Αν και η αγορά αυτοκινήτου θα μειωθεί κατά περίπου 1/5 στο τρέχον έτος λόγω του lock down για τον Covid-19, το μερίδιο αγοράς της Skoda θα αυξηθεί. «Πρέπει να αυξήσουμε το μερίδιό μας πάνω από το 1/3, αν θέλουμε να κερδίσουμε την μάχη των πωλήσεων» λέει ο Vlcek.
Ωστόσο, κανένας από τους αντιπροσώπους της Skoda στην Τσεχική Δημοκρατία δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες. «Έπαιξε μεγάλο ρόλο η στρατηγική μας και ότι στο άνοιγμα της αγοράς, μετά την υποχρεωτική στάση εργασιών για την πανδημία, είχαμε να δώσουμε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα» κατέληξε ο Lubos Vlcek.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>