Η Porsche έτοιμη να κοντράρει το Tesla Model 3

Η Porsche εδώ και πολύ καιρό έχει συστήσει στο κοινό την Taycan, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής. Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες, οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας κάνουν έντονές σκέψεις για τη δημιουργία ενός νέου ηλεκτρικού σεντάν που θα τοποθετηθεί κάτω από την Taycan στην γκάμα της και θα μπορέσει να ανταγωνιστεί πιο συμβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Tesla Model 3.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά οι πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως οι άνθρωποι της Porsche εξετάζουν το ενδεχόμενο να βασίσουν το νέο τους ηλεκτρικό στην πλατφόρμα PPE που θα υποστηρίξει το επερχόμενο Audi A4 e-tron. Παράλληλα διαρρέεται η πληροφορία πως το νέο αυτοκίνητο θα μπορούσε να ονομάζεται Cajun, καθώς από το 2011η φίρμα έχει κατοχυρώσει αυτή την ονομασία.

Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού οι πιθανότητες για την έλευση του μοντέλου είναι πολλές αφού θα μπορούσε να μοιραστεί πολλά βασικά στοιχεία με την επερχόμενη ηλεκτρική Macan, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας, της μπαταρίας και του κινητήρα. Εάν πάρει το πράσινο φως, η φημολογούμενη Porsche Cajun αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα διαμόρφωσης με ένα ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες.

Κλείνοντας, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήδη επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στο εργοστάσιό της στη Λειψία με μια επένδυση 600 εκατομμυρίων ευρώ, συνδέοντας αυτή την κίνηση με την έλευση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>