Η Porsche αυξάνει το μερίδιό της στη Rimac

Η Porsche αυξάνει το μερίδιό της στη Rimac από 15,5 σε 24%, μετά από επένδυση 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα της Porsche θα έχουν το δάπεδο- πλατφόρμα της Rimac

Η συνεργασία Porsche και Rimac θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά υπέροχα πράγματα. Τον Ιούνιο του 2018, οι ιθύνοντες της εταιρίας από το Zuffenhausen πήραν ένα αρχικό μερίδιο από την Κροατική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής 10%. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το ποσοστό αυξήθηκε στο 15,5% και τώρα, αυξάνεται ξανά στο 24%.

Για να γίνει αυτό, η Porsche επενδύει επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 83,2 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες ή 24%) και επισημαίνει ότι η κατοχή του ποσοστού αυτού των μετοχών δεν της παρέχει ελεγκτική επιρροή. Με άλλα λόγια, η Rimac παίρνει ακόμη αποφάσεις για το μέλλον της. Είναι ενδιαφέρον ότι η Porsche ανακοίνωσε ότι η εταιρεία από την Κροατία πρόκειται να γίνει προμηθευτής της όσο αφορά τα εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα.

Υπήρξαν φήμες ότι η Porsche αύξησε το μερίδιό της στο 50 τοις εκατό, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, τουλάχιστον όχι τώρα. Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στην Bugatti, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Rimac ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας με έδρα το Molsheim με αντάλλαγμα ακόμα περισσότερες μετοχές της κροάτικης εταιρείς να πάνε προς την Porsche. Σε περίπτωση που η συμφωνία υλοποιηθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε πλήρως ηλεκτρικές Bugatti που θα χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία της Rimac

Rimac ιδρύθηκε το 2009 κοντά στο Ζάγκρεμπ και απέχει λίγους μήνες (ή εβδομάδες) από την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του C Two . Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, έχει τετρακίνηση, με πάνω από 1.900 ίππους, θα κάνει το ντεμπούτο του με διαφορετικό όνομα και υπόσχεται να φτάσει τα 0-100 σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>