Η Smart Ετοιμάζει Ενα Νέο Ηλεκτρικό Crossover

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας, Daniel Leskow, δήλωσε μεταξύ άλλων και την κατασκευή ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου crossover, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τις κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται επάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα (SAE) της Geely, ενώ την σχεδίασή του θα αναλάβει το αντίστοιχο τμήμα της Mercedes-Benz. Να αναφέρουμε ότι οι δύο παραπάνω εταιρείες έχουν αναλάβει προσφάτως την διαχείριση της smart , ενώ η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετά μοντέλα της Lynk&Co, ενώ στο μέλλον θα τοποθετηθεί και σε μοντέλα της Volvo.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο crossover της smart, παρά μόνο ότι η Geely στοχεύει στο να αναπτύξει ένα περιβάλλον υψηλής παθητικής ασφάλειας για τους επιβάτες, ενώ παράλληλα η νέα της πλατφόρμα να μπορεί να προσφέρει σε συνδυασμό με την μπαταρία μία αυτονομία που να αγγίζει τα 640 χλμ.

Η εταιρεία ανέφερε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Mobileye για να διασφαλιστεί ότι στο ηλεκτρικό crossover θα υπάρχουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης. Αρχικά, το νέο μοντέλο της smart θα λανσαριστεί στην Κίνα, όπου η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και των crossover βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη, ενώ αργότερα θα εισαχθεί και στην Ευρώπη.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>