Η Volkswagen Αλλάζει Σελίδα

Η VW εγκαινιάζει τη νέα γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο του Zwickau.

Μέχρι πρότινος στη συγκεκριμένη μονάδα, η οποία δημιουργήθηκε το 1904 συναρμολογώντας αρχικά μοντέλα της Horch και της Audi, ενώ από το 1990 κατασκευάζονταν τα Golf και Golf Variant.

Πλέον με την ολοκλήρωση του τελευταίου μοντέλου με θερμικό σύνολο, ένα 7ης γενιάς Golf Estate στην κορυφαία έκδοσή του R, η φιλοσοφία του εργοστασίου αλλάζει ριζικά, με την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων, όπως τα ID.3 και ID.4, όπως και το Audi Q4 e-tron. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της νέας γραμμής παραγωγής ο διευθυντής Τεχνολογίας και Logistics της γερμανικής εταιρείας, Reinhard de Vries δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουμε πετύχει, ενώ την ίδια στιγμή είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, που αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο».

Το εργοστάσιο του Zwickau αποτελεί το μεγαλύτερο σε παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων σε όλη την Ευρώπη, καθώς εκεί θα συναρμολογούνται ετησίως 330.000 οχήματα. Να αναφέρουμε επίσης, ότι η Tesla δεν μένει στάσιμη, καθώς ετοιμάζει ένα νέο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου, με σκοπό την παραγωγή μπαταριών, ηλεκτρικών μοτέρ, όπως και του νέου Model Y.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>