Καίει καρδιές το κλασικό Mini των 114.000 ευρώ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ,

Η David Brown Automotive δημιούργησε το Mini Remastered «Oselli Edition» το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στους ιδιοκτήτες του από τα τέλη του Απριλίου.

Η βρετανική εταιρεία συνεργάστηκε με την Oselli (η οποία ειδικεύεται στην πιστή ανακατασκευή παλιών, κλασικών αυτοκινήτων), και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Όπως ανακοινώθηκε, το αυτοκίνητο διαθέτει τον κινητήρα «A-Series», ο οποίος έχει αναβαθμιστεί. Η χωρητικότητά του έχει αυξηθεί στα 1.450 cc, διαθέτει διπλό καρμπυρατέρ SU και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν αναφέρει στοιχεία επιδόσεων, αλλά γνωστοποίησε ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα σύντομα.

Η ανάρτηση του Mini Remastered Oselli Edition έχει ενισχυθεί και ρυθμιστεί κατάλληλα για τον σπορτίβ χαρακτήρα του οχήματος και έχουν τοποθετηθεί ελαστικά που προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση, στους τροχούς 13 ιντσών της Enkei.

Οι υποψήφιοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν το αυτοκίνητό τους θα έχει δύο ή τέσσερις θέσεις. Στην πρώτη περίπτωση, θα τοποθετούνται μπάκετ καθίσματα, ενώ στο πίσω μέρος θα υπάρχει roll cage, κάνοντας το όχημα για πιο σπορ επιδόσεις και αντίστοιχη χρήση.

Η κυρία Michelle Gay, Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της David Brown Automotive, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε το πρώτο Mini Remastered “Oselli Edition” σχεδόν έτοιμο για τον δρόμο ή για την πίστα.

»Μαζί με τους συνεργάτες μας στην Oselli έχουμε αφοσιωθεί στο να σιγουρευτούμε ότι αυτή η έκδοση επιδόσεων του Mini Remastered είναι πλήρης. Η πανδημία, μάς καθυστέρησε στην ολοκλήρωσή του νωρίτερα, ταυτόχρονα, όμως, μας έδωσε τον χρόνο να τελειοποιήσουμε το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης που είναι έτοιμο και για αγωνιστική χρήση».

Το Mini Remastered «Oselli Edition» θα κατασκευαστεί μόλις σε 60 αριθμημένες μονάδες και απευθύνεται και σε συλλέκτες. Ως συνέπεια, η τιμή του είναι σχετικά υψηλή, καθώς ξεκινά από τα περίπου 114.000 ευρώ.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>