Ο θρυλικός σκαραβαίος επιστρέφει στη ζωή!

Μια πρόταση η οποία αντλεί έμπνευση από το θρυλικό VW Beetle πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής η κινεζική Great Wall, αποκαθιστώντας έστω και με αυτόν τον τρόπο την ιστορική τάξη.

Πηγή: Tech2 13/4/2021
Η απόφαση της Volkswagen να διακόψει την παραγωγή του VW Beetle το καλοκαίρι του 2019 προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Κάποιοι θεώρησαν την κίνηση αυτή μια προσπάθεια η γερμανική φίρμα να αφήσει πίσω της το παρελθόν, διεκδικώντας μια θέση στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης.

Άλλοι πάλι, ανάγνωσαν τη διακοπή της παραγωγής του θρυλικού σκαραβαίου ως μια πράξη ασέβειας, απέναντι σε ένα αυτοκίνητο το οποίο επί της ουσίας αποτέλεσε τα θεμέλια της αυτοκρατορίας του ομίλου VW.

Σε κάθε περίπτωση, η φιγούρα του VW Beetle λείπει από τις προθήκες της γερμανικής φίρμας, η οποία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αλλού δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στην κινεζική Great Wall να πράξει το αυτονόητο οδηγώντας στη γραμμή παραγωγής μια ηλεκτρική πρόταση η οποία θα παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στο εμβληματικό… σκαθάρι.

Ο ηλεκτροκίνητος σκαραβαίος θα ενταχθεί στην γκάμα της άσημης Ora και θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Πέρα από τις σαφείς σχεδιαστικές αναφορές στο κλασικό VW Beetle, η νέα πρόταση της Great Wall ή αν προτιμάτε της Ora υποστηρίζει τον ρετρό χαρακτήρα της και με τις επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τιμονιού.

Αν και οι τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πληροφορίες το θέλουν να εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 143 ίππων και 210 Nm ροπής, ο οποίος θα τοποθετείται στον πίσω άξονα και θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Το κινεζικό Beetle θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αυτονομίας, με την πρώτη να διαθέτει μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 47,8 kWh και τη δεύτερη να προσφέρει 59,1 kWh.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέγιστη αυτονομία του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, τιμή ικανοποιητική με δεδομένο τον αστικό προσανατολισμό του.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>