Ο Πρωτότυπη Φόρτιση Των Υβριδικών Skoda

H τσέχικη εταιρεία συνεργάζεται με την Amazon εδώ και λίγα χρόνια, καθώς έχει εντάξει ορισμένες υπηρεσίες της, μεταξύ των οποίων και τον ψηφιακό οδηγό Alexa στο σύστημα Skoda Connect, συμβολίζοντας το επόμενο βήμα προς το ψηφιακό μέλλον.

Πλέον το επόμενο βήμα που προσφέρει το Alexa είναι η φόρτιση της μπαταρίας των υβριδικών οχημάτων της εταιρείας, ξεκινώντας με τη plug-in έκδοση της νέας γενιάς Skoda Superb iV. Ο κάτοχος και χρήστης της παραπάνω τεχνολογίας αρκεί να επιλέξει τη φωνητική εντολή «Alexa, ζήτα από τη Skoda πως θέλω να φορτίσω τη μπαταρία του αυτοκινήτου».

Για να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη εντολή καταρχήν θα πρέπει το αυτοκίνητο να έχει συνδεθεί με την ανάλογη πηγή τροφοδοσίας, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να επιλέξει την ακριβή ώρα φόρτισης της μπαταρίας. Για παράδειγμα, θα μπορεί επιστρέφοντας από την εργασία του να σταθμεύσει το Skoda Superb iV στο γκαράζ του σπιτιού του και να συνδέσει το αυτοκίνητο με το σημείο φόρτισης. Αργότερα, θα μπορεί να ζητήσει από το Alexa να ξεκινήσει τη φόρτιση, όποτε αυτός θεωρήσει ότι είναι η σωστή ώρα.

Η συγκεκριμένη επιλογή δίνει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να μπορεί να διαχειρίζεται με ακρίβεια την οικιακή κατανάλωση ρεύματος, μειώνοντας το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, είτε χρησιμοποιούν ηλιακούς συσσωρευτές, είτε είναι συνδεδεμένοι με το κλασικό δίκτυο του εκάστοτε παρόχου.

Προς το παρόν το σύστημα αναγνωρίζει ως γλώσσα οδηγιών τα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά, ενώ καθίσταται εφικτό να ελεγχθεί το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου, ενώ παρέχεται συνεχής ενημέρωση και για την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>