Πρόγραμμα 800 εκατ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα σχέδιο να δαπανήσει έως και 800 εκατομμύρια ευρώ έως το 2023 για να ενθαρρύνει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι ιδιώτες καταναλωτές λαμβάνουν έως και 7.000 ευρώ επιδότηση ανά ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενώ οι δημοτικές Αρχές σε μικρές πόλεις και οι εταιρείες που αγοράζουν στόλους θα εισπράττουν περισσότερα χρήματα. Οι αγοραστές ηλεκτρικών φορτηγών θα πάρουν έως και 9.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα των ενισχύσεων ξεκίνησε από το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Ισπανίας. Τα κίνητρα αυτά αποτελούν μέρος των κυβερνητικών σχεδίων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος των και έχουν στόχο την προώθηση της εγχώριας παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων καθώς και των ειδικών μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, Herbert Diess, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να μετατρέψει τη μάρκα επιδόσεων Cupra της ισπανικής της μάρκας, Seat, σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα και να κατασκευάσει μόνο αυτοκίνητα με μπαταρία στο εργοστάσιο της Seat’s Martorell κοντά στη Βαρκελώνη.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>