Πωλείται αυτοκινητοβιομηχανία σε τιμή ευκαιρίας

Απο
Car & Driver

Πωλείται αυτοκινητοβιομηχανία σε τιμή ευκαιρίας
Με μόλις 574.000 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κανείς τη δική του αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δεν είναι άλλη η αμερικάνικη εταιρεία Falcon Motorsports που κατασκεύασε πριν από 10 χρόνια το χειροποίητο F7.

30/3/2021
Δεν τυχαίνει κάθε μέρα να διατίθεται προς πώληση μία ολόκληρη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων, όπως συμβαίνει τώρα με την Falcon Motorsports.

Η αμερικάνικη εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2009 κατασκευάζοντας μεταξύ άλλων και το χειροποίητο supercar Falcon F7, που επίσης δίνεται στον αγοραστή.

ADVERTISING

Με την τιμή να κυμαίνεται στα 675.000 δολάρια (574.000 ευρώ περίπου), ο επόμενος ιδιοκτήτης θα αποκτήσει όλα τα εργαλεία, τα εγχειρίδια, τα καλούπια, τα πρωτότυπα μοντέλα, τα λογότυπα, τα δικαιώματα και τα σήματα της εταιρείας, καθώς όπως προείπαμε και ένα πλήρως λειτουργικό F7, η αξία του οποίου ήταν 250.000 δολάρια (212.000 ευρώ περίπου).

Το εντυπωσιακό Falcon F7 έκανε τη δημόσια εμφάνισή του στη διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ, πριν από μια δεκαετία περίπου. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και Kevlar, ενώ ο V8 (GM LS7) κινητήρας των 7 λίτρων είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

Η μέγιστη ισχύς που αποδίδει είναι 620 ίππους, η ροπή 813 Nm, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Η Falcon Motorsports δεν είναι μια εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας είτε προέρχονται από τις ΗΠΑ, είτε από την Ευρώπη ή την Ασία.

Παρόλα αυτά είναι σπάνιο να δίνεται η δυνατότητα στον απλό κόσμο, να μπορεί να αποκτήσει έναν κατασκευαστή supercar.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>