Στην Ελλάδα η αναβαθμισμένη Jaguar I-Pace

Το αναβαθμισμένο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο έχει εκκινήσει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, ενσωματώνει ένα καινούριο σύστημα πολυμέσων και διακρίνεται για την εύκολη και γρήγορη φόρτισή της.
Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η αναβαθμισμένη Jaguar I-Pace, η οποία πλέον ενσωματώνει ένα νέο σύστημα πολυμέσων και διακρίνεται για τη γρηγορότερη φόρτισή της.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Jaguar που ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro, το οποίο είναι εξίσου ταχύ και αποκρίσιμο με ένα smartphone, ενώ εξοπλίζεται με την υπηρεσία “ηλεκτρικής πλοήγησης” (EV navigation), η οποία παρέχει ενημέρωση για τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο. Στο πάνω μέρος του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής των 10 ιντσών, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει μια δεύτερη διαμέτρου 5 ιντσών. Όσον αφορά τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αυτός έχει διαγώνιο 12,3”.

Επιπροσθέτως, διατίθεται -ως στάνταρ- ένας φορτιστής ισχύος 11kW, ο οποίος μπορεί και συνδέεται σε τριφασικές παροχές ρεύματος, μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης. Ειδικότερα, μέσω φόρτισης σε Wallbox 11kW, μέσα σε μια ώρα το όχημα θα έχει εξοπλιστεί με 53 χλμ. αυτονομίας, ενώ για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται 8,6 ώρες.

Σημειώνεται πως μέσω φορτιστή ισχύος 50kW, η Jaguar I-Pace… εφοδιάζεται με 63 χλμ, σε μόλις 15 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή ισχύος 100kW, ο ίδιος χρόνος χαρίζει 127 χλμ.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο είναι ακόμα πιο κομψό χάρη στις φινιρισμένες άκρες της γρίλιας σε Atlas Grey. Ακόμη, η παλέτα χρωμάτων έχει διευρυνθεί (Caldera Red, Portofino Blue και Eiger Grey), η γκάμα ζαντών έχει ανανεωθεί, ενώ προσφέρεται και το πολυτελές εξοπλιστικό πακέτο Bright Pack.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV «φορά» δύο σύγχρονα ηλεκτρικά μοτέρ με μαγνήτες (ένα σε κάθε άξονα). Οι ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 400 PS και 696 Nm ροπής, ενώ με ενσωματωμένο σύστημα All Wheel Drive, η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 4,8 δευτερόλεπτα.

Μέρος του κινητήριου συνόλου αποτελεί και μια μπαταρία χωρητικότητας 90kWh, η οποία είναι τοποθετημένη στο μεταξόνιο, παρέχοντας στο όχημα χαμηλό κέντρο βάρους. Η αυτονομία αντιστοιχεί σε 470 χλμ. βάσει WLTP.

Η αναβαθμισμένη Jaguar I–Pace είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού S, SE και HSE, με την τιμή εκκίνησης ν’ αντιστοιχεί σε 89.000 ευρώ (S).

Ακολουθούν οι τιμές του μοντέλου, αναλυτικά:

Jaguar I-Pace 90 kWh Electric AWD 5 Door 400PS S – 89.000 €

Jaguar I-Pace 90 kWh Electric AWD 5 Door 400PS SE – 97.900 €

Jaguar I-Pace 90 kWh Electric AWD 5 Door 400PS HSE – 105.100 €

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>