Στην Ελλάδα το Ηλεκτρικό e-Mokka

Η ηλεκτρική έκδοση του compact SUV της Opel είναι πλέον διαθέσιμη στην αγορά της χώρας μας, με μεγάλα «ατού» το design, την αυτονομία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Δείτε τις τιμές του.

Μετά τα νέα Mokka με τους θερμικούς κινητήρες, η Opel ανακοίνωσε πως διαθέσιμη στην Ελλάδα είναι και η ηλεκτρική έκδοση, η οποία φέρει την κωδική ονομασία “Mokka-e”.

Το ηλεκτρικό compact SUV τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και των 260 Nm ροπής, με την ηλεκτρική ενέργεια να είναι αποθηκευμένη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh.

Η τελευταία χαρίζει στο αυτοκίνητο 324 χλμ. αυτονομίας (βάσει WLTP), ενώ για τη φόρτισή της προσφέρεται ένα μονοφασικό καλώδιο όπως και ένα τριφασικό των 11 kW. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Opel, η διαδικασία φόρτισης στο 80%, μέσω ταχυφορτιστή DC 100 KW, δεν θα απαιτεί περισσότερα από 30 λεπτά.

Επιπροσθέτως, το μοντέλο θα ενσωματώνει τρία (3) προφίλ οδήγησης (Normal, Eco & Sport), με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά το Opel Mokka (σ.σ. σε όλες τις εκδοχές του) ξεχωρίζει για τη νέα μάσκα “Opel Vizor”, η οποία του προσδίδει ένα μοντέρνο λουκ και αναμένεται να κοσμεί όλα τα επερχόμενα μοντέλα της εταιρείας. Ξεχωριστή νότα συνιστά και η χρωμιωμένη λωρίδα που διατρέχει το αμάξωμα όπως και τα LED φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω).

Στην καμπίνα, συναντάται το πλήρως ψηφιακό cockpit με την ονομασία Pure Panel, ενώ από τη βάση της γκάμας ενσωματώνεται κεντρική οθόνη διαμέτρου 7 ιντσών, η οποία έχει κλίση προς τον οδηγό.

Σημειωτέον πως το ηλεκτρικό Mokka θα διατίθεται σε τέσσερις (4) εκδόσεις εξοπλισμού, τις Ultimate, Elegance, GS Line και τη βασική Edition.

Το μοντέλο πλέον προσφέρεται στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης 34.600 ευρώ (έκδοση Edition), η οποία χάρη στην κρατική επιδότηση «πέφτει» στα 29.019 ευρώ.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>