Στην Παραγωγή Το Ηλεκτρικό Honda Sports EV;

Από Autotriti

Στα τέλη του 2017 η Honda είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το πρωτότυπο Honda Sports EV. Το εν λόγω μοντέλο ακολουθούσε την λογική του Honda e, αποτελώντας ωστόσο ένα σπορ κουπέ μοντέλο με ρετρό σχεδιασμό αλλά αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μάλιστα λίγο μετά το ντεμπούτο του Honda Sports EV στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, είχε κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη, δείχνοντας πως η ιαπωνική μάρκα το προορίζει για περισσότερες από μία αγορές.

Σήμερα δημοσιεύματα από την Ιαπωνία κάνουν την εμφάνισή τους και αναφέρουν ότι η μάρκα σχεδιάζει μέσα στο 2022 να φέρει στην παραγωγή το Sports EV. Στα δημοσιεύματα αυτά υπογραμμίζεται ότι το αυτοκίνητο θα μοιραστεί την ίδια πλατφόρμα με το Honda e και πως θα διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς.

Παράλληλα τα Μέσα της Ιαπωνίας συνδέουν τον ερχομό του μοντέλου παραγωγής του Sports EV με το τέλος του S660, ενός σπορ Kei Car, που πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή τον Μάρτιο του 2022. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Honda Urban EV concept που μετέπειτα έγινε το Honda e, έτσι και με το Honda Sports EV, το μοντέλο παραγωγής που θα έρθει αναμένεται να διατηρήσει πολλά, αλλά όχι όλα, από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Άλλες πληροφορίες δεν αναφέρουν τα ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης, ολοκληρώνουν όμως τα ρεπορτάζ τους υπογραμμίοζντας πως παρόλο που η Honda δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες τους, τα πρωτότυπα του μοντέλου παραγωγής είναι έτοιμα και ήδη έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές τους πέριξ των κεντρικών γραφείων της Honda στο Τόκιο.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>