Τι Εμαθε Η Citroen Από Το Παρελθόν Της;

Ποιά είναι η πρώτη Citroen που έρχεται στο νου όταν σκέφτεστε τη μάρκα; Η τελευταία C4 ή η τελευταία GSA; Η πιο πρόσφατη μπερλίνα, η C5 ή η BX; Οι διαφορές είναι εμφανείς. Τα μοντέλα της μάρκας που θυμόμαστε, ή καλύτερα που θέλουμε να θυμόμαστε ανήκουν στην προηγούμενη εποχή της Citroen. Τα πιο πρόσφατα, μπορεί να ήταν καλά, φθηνά και άνετα, αλλά μέχρι εκεί.

Η Citroen χρειάστηκε νέα ηγεσία για να βγει από τον λήθαργο και να δει πως χάνεται ανάμεσα τους άλλους, πως ένα μοντέλο δεν αρκούσε για να κρατήσει την υπόληψη της μάρκας όταν η υπόλοιπη γκάμα ήταν αδιάφορη, κοινότυπη και συμβατική. Μπορεί η Citroen να είχε τις στιγμές της, με το C2, το C3 Pluriel και την C6, όμως τα μαζικά μοντέλα, όπως το C4 και το C5 προσπάθησαν να δείχνουν κάτι που δεν είναι: γερμανικά.

Αυτά τα λάθη έγιναν μάθημα. Είναι εμφανές από τη νέα γκάμα της μάρκας τα τελευταία πέντε χρόνια πως το ένα μοντέλο μετά το άλλο δίνουν έμφαση στο διαφορετικό. Σαφώς, η Citroen δεν θα εφεύρει νέες κατηγορίες, σε αυτές που συμμετέχει όμως η εκτέλεση της «συνταγής» γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Και αυτό θα συνεχίσει.

Έτσι στο δρόμο πλέον αμέσως ξεχωρίζεις ένα C3 από οποιοδήποτε άλλο μικρό, σίγουρα το C4 Cactus παραμένει μοναδικό, μία πραγματική Citroen (και άρα θυλική), από αυτές που θα θυμόμαστε για καιρό, ενώ ακόμη και στην πιο δύσκολη μεγαλύτερη κατηγορία SUV, το C5 Aircross, παρά τις πιο συντηρητικές του αναλογίες, έχει ένα πολύ έντονο εμπρός τμήμα, και ένα καθοριστικό πίσω τελείωμα με σήμα κατατεθέν την πίσω κολώνα. Για να μην πούμε και για τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία!

Και αυτή η λογική θα συνεχίσει. Η Citroen θέλει να φτιάξει και άλλα μοντέλα, όχι μόνο SUV. Όμως και αυτά τα μοντέλα θα πρέπει να τα φτιάξει με τον τρόπο της. Αυτή η “σχολή” έχει επιστρέψει και φαίνεται πως θα μετατρέψει την Citroen στην καλύτερη εκδοχή του προηγούμενου, καλού εαυτού τους. Περιμένουμε την επιβεβαίωση σε κάθε νέο μοντέλο.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>