Το Νέο Ηλεκτρικό Subaru Solterra

Το Subaru Solterra βρίσκεται προ των πυλών και αυτή είναι μια πρώτη ματιά στο πως θα μοιάζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας.
Πάνω στην κατασκευή του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV εργάζεται η Subaru. Η μάρκα έχει ήδη αποκαλύψει πως το μοντέλο της θα ονομάζεται Solterra και πως θα γίνει το πρώτο όχημα της μάρκας που θα στηριχθεί στην e-Subaru Παγκόσμια Πλατφόρμα, ειδική για ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV). Η e-Subaru πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota, επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος.

Η Subaru έχει αποκαλύψει ήδη μια teaser εικόνα που έδειχνε μόνο τα φώτα και το σουλούπι του οχήματος, ωστόσο οι άνθρωποι πίσω από τον ιστότοπο Top Electric SUV, μας δίνουν με το σχέδιό τους μια πρώτη ματιά στο πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο Solterra. To αυτοκίνητο φαίνεται πως θα είναι κομψό και θα υιοθετεί αρκετά φουτουριστικές γραμμές ενώ μπορούμε να πούμε πως έχει σαφείς ομοιότητες με το ηλεκτρικό bZ4x της Toyota, με το οποίο άλλωστε θα έχουν πολλά κοινά μηχανικά μέρη.

Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι το Solterra διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, κάτι που σημαίνει ότι εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε άξονα.

Τέλος, θυμίζουμε πως η εταιρεία αναφέρει πως το όνομα Solterra δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις «SOL» και «TERRA», τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>