16ο στις παγκόσμιες πωλήσεις το Tesla Model 3

Τη 16 θέση στην κατηγορία των πιο καλοπωλημένων αυτοκινήτων στον κόσμο για το 2020 κατέκτησε το Tesla Model 3 που είναι συνάμα και το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό.

Τα ηλεκτρικά εν γένει είναι μία κατηγορία αυτοκινήτων που διαθέτουν αρκετούς εχθρούς, αλλά και μπόλικους φίλους ανά τον κόσμο. Αν και μετρούν λίγα χρόνια ζωής σε σχέση με τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτό δεν τους έχει εμποδίσει να συγκεντρώσουν το δικό τους κοινό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το σύνολο των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2020.

Εκεί, το Tesla Model 3 κατάφερε να τερματίσει στην 16η θέση, αποτελώντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό. Με 439.760 μονάδες το 2020, εκ των οποίων οι 85.713 στην Ευρώπη το χωρίς ρύπους μοντέλο της Tesla πραγματοποίησε μία αξιόλογη πορεία. Φυσικά οι πρώτες θέσεις δεν θα εκπλήξουν κανένα αφού η Toyota Corolla πήρε το «χρυσό» με 1.134.262 παγκόσμιες πωλήσεις το 2020, ακολουθούμενη από τα Toyota RAV4 (971.516 πωλήσεις) και το Ford F Series (968.179 πωλήσεις), σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο Free2Move.

Μιλώντας για την Ευρώπη, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η αύξηση των Plug-In υβριδικών μοντέλων κατά 147% το 2020, σύμφωνα με την JATO Dynamics. Τέλος, στα ηλεκτρικά κορυφαίο ήταν το Renault Zoe (το οποίο να σημειώσουμε πως δεν πωλείται στις ΗΠΑ) με 99.261 μονάδες, ακολουθούμενο από το πιο ακριβό Tesla Model 3, στη δεύτερη θέση με 85.713 μονάδες.

Παίρνοντας στο 2021, αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο τρίμηνο τα SUV αυτοκίνητα ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που πωλήθηκαν συνολικά στην Ευρώπη, σύμφωνα με την JATO Dynamics. Η είδηση αυτή έρχεται σε συνάρτηση με το γεγονός πως το Απρίλιο του τρέχοντος έτους το Model Y της Tesla ξεπέρασε σε παγκόσμιες πωλήσεις τo Model 3, δείχνοντας πως τα SUV είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσουν μελλοντικά και στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Σε αυτό δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το SUV, ID.4 της VW έγινε το ηλεκτρικό με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Απρίλιο.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>