Tαχυφορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil

Τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil σε συνεργασία με την NRG εγκαινιάζουν μία νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε πρατήρια καυσίμων.

Ένα βήμα μπροστά στην εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων κάνει ο Όμιλος Motor Oil εξοπλίζοντας τα… βενζινάδικα με ταχυφορτιστές ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα στα πρατήρια έχουν τοποθετηθεί φορτιστές ABB Terra 54 High Voltage, τάσης μέχρι 900 Volt, που είναι ικανοί να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητας του μέσα σε μόνο 20 λεπτά.

Οι φορτιστές είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων και καλύπτουν σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου στην Ελλάδα. Αναλυτικά βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία: AVIN-ΣΕΑ Ευηνοχωρίου και στα 2 ρεύματα, ΣΕΑ Επισκοπικού και στα 2 ρεύματα, Shell-ΣΕΑ Αταλάντης και στα 2 ρεύματα, ΣΕΑ Σοφάδες και στα 2 ρεύματα, ΣΕΑ Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και στα 2 ρεύματα και ΣΕΑ Φιλιππιάδας και στα 2 ρεύματα.

Έτσι το κρίσιμο θέμα της αυτοδυναμίας των οχημάτων λύνεται εν μέρει με την επαρκή κάλυψη του οδικού δικτύου στην ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης και στην Ιονία Οδό. Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει π.χ. για τα Γιάννενα μπορεί να εφοδιαστεί εύκολα και γρήγορα στο πρατήριο AVIN του Ευηνοχωρίου και να ολοκληρώσει με άνεση το ταξίδι του.

Οι ταχυφορτιστές Terra 54 High Voltage της ΑΒΒ είναι από τους πιο προηγμένους και γρήγορους φορτιστές σε όλη την Ευρώπη, κατάλληλοι για ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ισχύ έως και 50 kW και διαθέτουν εκδόσεις για όλα τα διεθνώς πιστοποιημένα πρωτόκολλα φόρτισης που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν δυνατότητα φόρτισης με συνεχή τάση DC (πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO) και φόρτιση με εναλλασσόμενη τάση AC (type 2).

Διαθέτουν:

Οθόνη αφής για τον εύκολο χειρισμό της λειτουργίας του φορτιστή από τον τελικό χρήστη, με προσαρμόσιμη φωτεινότητα ανάλογα με την ηλιοφάνεια καθώς και ελληνικό και αγγλικό menu.
Γραφική απεικόνιση της κατάστασης και της πορείας φόρτισης.
Διαχείριση του φορτιστή από τον τελικό πελάτη μέσω χρήσης RFID ή κωδικού PIN.
Νέους υποδοχείς σύνδεσης για ευκολότερο χειρισμό και πιο σταθερό κράτημα καθώς και πιστοποίηση CE.
Απομακρυσμένη παρακολούθηση και αποκατάσταση δυσλειτουργιών σε ποσοστό 65%.
Οι φορτιστές σε όλα τα πρατήρια είναι Powered by NRG, δηλαδή τροφοδοτούνται με ρεύμα από την εταιρεία του Ομίλου NRG. Η παρεχόμενη μάλιστα ενέργεια στους σταθμούς φόρτισης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, οι οποίες έχουν μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

«Η ηλεκτροκίνηση έρχεται γρηγορότερα από όσο νομίζουμε και είμαστε πολύ περήφανοι που η NRG πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα» δήλωσε ο Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της NRG και πρόσθεσε: «Μέσα στα επόμενα χρόνια στόχος μας είναι να καλύψουμε πλήρως το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα έχοντας πάνω από 50 φορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου μας».

Όσο για το κόστος και μέχρι να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο με το οποίο θα οριστούν οι τιμές χρέωσης των kw, η εταιρία πήρε πρωτοβουλία (για την άμεση χρήση τους). Χρεώνει την 20λεπτη παραμονή στον φορτιστή (όσο χρειάζεται να φτάσει ένα αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητας του) όσο χρεώνει την θέση στάθμευσης.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>