Η Volvo 3πλασιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών

Η Volvo Cars ενισχύει τη συνεργασία της με την Nvidia

Η Volvo Cars τριπλασιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου καθώς ετοιμάζεται να καλύψει τη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Οι εγκαταστάσεις στην Γάνδη ετοιμάζονται για την παραγωγή ενός δεύτερου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου Volvo.

Η αύξηση της παραγωγής γίνεται μετά την αύξηση των πωλήσεων της για το 2020 , τα οποία έδειξαν ζήτηση για τα μοντέλα Recharge της εταιρείας. Το μερίδιο των αυτοκινήτων Recharge ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων υπερδιπλασιάστηκε το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Από το 2022, η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Γάνδης θα έχει υπερτριπλασιαστεί και θα αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου.

Στην Γάνδη θα γίνει η παραγωγή ενός δεύτερου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου Volvo, βασισμένο στην αρθρωτή αρχιτεκτονική οχημάτων CMA. Το εργοστάσιο κατασκευάζει ήδη το XC40 Recharge, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, καθώς και μια plug-in υβριδική έκδοση του XC40. «Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και οι πελάτες προτιμούν τα μοντέλα Recharge», δήλωσε ο Javier Varela, επικεφαλής των παγκόσμιων βιομηχανικών δραστηριοτήτων και ποιότητας για την Volvo και πρόσθεσε: «Καθώς συνεχίζουμε να προσθέτουμε ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα, οι εγκαταστάσεις μας στην Γάνδη αποτελούν ένα πραγματικό μονοπάτι για το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας».

Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να γίνει μια premium εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2025, στοχεύει οι παγκόσμιες πωλήσεις της να αποτελούνται από 50% πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το υπόλοιπο 50% να είναι υβριδικά. Τον περασμένο μήνα, η Volvo Cars ανακοίνωσε επίσης ότι θα συναρμολογεί ηλεκτρικούς κινητήρες στο εργοστάσιο του στο Skovde της Σουηδίας και σχεδιάζει να δημιουργήσει τον δικό της νέο ηλεκτροκινητήρα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Θα επενδύσει 700 εκατομμύρια SEK (Σουηδικές Κορώνες) για τον σκοπό αυτό τα επόμενα χρόνια.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>